Referenser

Några uppdragsgivare:
Meritmind
Taurus Ekonomiutbildning AB
Uppsala Universitet
Ellagården
Naturvårdsverket
Mittuniversitetet
Företagsutbildarna
If Skadeförsäkring
Engcon
Trygghetsrådet
Region Jämtland Härjedalen
Bergs Kommun
Östersund Kommun
Jazzköket
Osséen Försäkringsmäklare
SLAO
Combitech
The Bishops Arms
Marknadsföreningen Östersund
Tillväxtverket
Grant Thornton
Mittmedia
Uppsala Handelskammare
Lexicon
Folkuniversitetet
Proinova
Bergs Hyreshus
Aspia
Fjällgymnasiet
Härjedalens Kommun

“Tänk att en förmiddag kan ge så många bra tips och råd som vi kan använda oss av i vardagen när vi pratar inför andra. Fler borde gå en sådan kurs!”

Maria Stenhammar – Näringslivsutvecklare Östersunds kommun

“Oskar Sergel från Sergel Talarkonst håller sedan fem år i avsnittet retorik-presentationsteknik på utbildningen “Diplomerad Controller”. Avsnittet är mycket omtyckt av alla deltagarna. Oskar startar med att ge deltagarna en viktig genomgång om både retorikens grunder samt en massa olika praktiska tips vad man ska tänka på inför en presentation. Därefter får deltagarna utföra först parvisa och sedan individuella presentationer. Efter varje presentation så sker en utvärdering med individuell feedback. Jag märker att detta arbetssätt är mycket framgångsrikt och jag är imponerad över hur mycket deltagarna lär sig på den förhållandevis korta tiden. Det är otroligt inspirerande att lyssna på Oskar, dels därför att innehållet är så intressant men också beroende på Oskars förmåga att få alla väldigt engagerade och motiverade.”

                                                                                                          Michael Andersson – VD Taurus Ekonomiutbildning AB

“Våra värdefulla veckomöten på jobbet tog energi från oss alla. Vi var ca 10 personer som under 3 timmar varje vecka hade mötena och ibland även en bit in på lunchen. “Vinnande Presentationer” dök upp framför mina ögon och min chef godkände genast kursen för mig och två kollegor. Efter goda råd, tips och verktyg från Sergels Talarkonst har vi nu minskat vår mötestid till 1 timme per vecka. Det är vanligt att vilja effektivisera och därmed spara in pengar. Kursavgiften är ingenting i jämförelse med vad vi tjänar på effektiva möten. Dessutom var det en mycket rolig dag och ett stort plus är feedbacken, som vi muntligt mottog på plats samt skriftligt efter kursavslut.”

Petra Svensson – Folkuniversitetet

Efter att ha gått retorikkursen Vinnande presentationer har jag bra verktyg och bättre självförtroende för att skapa och framföra mina företagspresentationer. Jag har nu fått beröm av kollegor både två och tre gånger för mina presentationer, och då har jag knappt börjat använda verktygen. Innehållet i kursen är lagom stort för för att ta till sig under en en heldag och upplägget är tydligt och konkret. Vi gick igenom och arbetade med några få presentationsmodeller som är användbara i alla möjliga sammanhang. Oskar är inspirerande som föreläsare och tydliggör hur hur röst och kroppsspråk påverkar trovärdigheten i det man presenterar. Jag rekommenderar starkt kursen för alla som vill förbättra sina presentationer.

Pedro Blom – Honungsbiet


”Tack vore denna kurs vet jag precis hur jag skall gå till väga och vad skall jag tänka på vid min nästa presentation och därför kommer jag att inte heller vara lika nervös. Väldigt lärorik och rolig kurs. Jag fick väldigt konstruktiva och nyttiga råd från Oskar. Jag rekommenderar varmt kursen för alla som vill lära sig eller vill förbättra sin presentationsteknik.”

Alicia Agres – AGRES Redovisningsbyrå


”Oskar hjälpte mig inför en föreläsning jag skulle hålla. Jag kan varmt rekommendera honom! Oskar kunde med enkla medel få en bättre disposition, en bättre början samt ett bättre avslut på min föreläsning. Jag fick mycket beröm och en stor del av det tack vare Oskar. Jag har redan rekommenderat honom till några av mina kollegor!”

Håkan Hamrin – Affärsutvecklare digitala medier

”Tack till Oskar som genom sin entusiasm och ödmjukhet lyckade förmedla ett spännande ämne på ett alldeles strålande sätt. Ett extra plus för den personliga feedbacken efter att alla genomfört sina egna presentationer.”

Anja H-Östlund – Financial Controller Carlo Gavazzi AB


”Jag tyckte mycket om din föreläsning om presentationer och talande. Du berättade om väg 350 (dit vi svävar iväg ibland…), men inte en enda gång under din presentation hamnade jag där. Tycker det säger mycket om din förmåga att få fram ditt budskap.”

Marie Hedenberg – Havd Group AB

Jag har med enkla tips och råd fått bra grunder i hur man kan lägga upp ett föredrag, ett möte samt hur man kan argumentera för sin sak på ett sakligt sätt. Oskar är mycket professionell i sin roll och har en inspirerande, positiv och glad framtoning, man blir på bra humör.  Innehållet var relevant för en endagskurs. Vi fick både jobba i grupp och jobba individuellt i träning och förberedelse för presentation. Jag kan mycket väl rekommendera denna kurs.

Evelina Åslund – Joy Event

Oskar bidrog med sin insats som konferencier till att göra vårt 150årsjubileum till en mycket lyckad tillställning! Noggrant förberedd lämnade han ingenting åt slumpen och han höll ihop både konserten i kyrkan och efterföljande bankettmiddag på ett föredömligt sätt. Hans trevliga och professionella framtoning gjorde att både publik och medverkande kände sig bekväma och trygga. Som huvudansvarig för planering och genomförande av programmet vill jag också framhålla att han från vårt första möte och fram till konsertdagen varit mycket lätt att samarbeta med.

Carina Magnusson, Dirigent och körledare Ovikens Manskör

Vill med glädje tala om att din utbildning i retorik på min sektion lever kvar i vårt medvetande. Mycket tänkvärt och vi fick många bra och praktiska tips som vi fortsätter att påminna varandra om. Jag tror att en nyckel till att det blev så bra var att vi faktiskt fick i uppgift att göra en liten presentation utifrån de teorier du berättade om och att vi tog oss tid att också reflektera över varandras presentationer. Bra sätt också att lära känna varandra lite bättre på relativt kort tid. Kul hade vi också. Så toppbetyg från mig. Lycka till och hoppas vi får tillfälle att anlita dig även i framtiden.

Jon Engström, Naturvårdsverket