Kurser

Program för endagskursen ”Vinnande presentationer”

Boka nu

Målgrupp

Utbildningen lämpar sig för dig som jobbar med att leda och inspirera människor, för dig som i ditt yrke emellanåt presenterar, för dig som säljer produkter och tjänster, men även för dig som undrar varför du har en sådan pondus i innebandygänget men inte på din arbetsplats. Helt enkelt till alla som önskar att framföra mer vinnande och övertygande presentationer, möten och samtal.

Syfte

Du lär dig att hålla en vinnande och övertygande presentation. Du lär dig hur du skapar kontakt med lyssnarna, hur du förbereder din presentation och genomför den på ett sätt som gör att ditt budskap verkligen når fram och dröjer sig kvar hos dina åhörare. Du lär dig två effektiva modeller. En effektivare kommunikation inom företaget och gentemot kunder är ofta en önskad organisationsutveckling.

Innehåll

Eftersom vi själva är trötta på rent inspirerande kurser har vi lagt stor vikt vid att deltagarna ska få jobba aktivt med övningar och få feedback under utbildningen. Vi kommer att fördjupa oss i två modeller som lämpar sig bra för marknadsföring och problemlösning. Vårt mål är att deltagarna dagen efter utbildningen känner att de har massor med verktyg att använda sig av per omgående.

Den ack så viktiga inledningen och tillika avslutningen lyfts upp tillsammans med bland annat mottagaranpassning, vikten av förberedelse, varför man ska samla på bra berättelser och hur man fångar och bibehåller lyssnarnas uppmärksamhet. Vi behandlar även effektiv mötesteknik.

Program

08:30-09:00 Välkommen, kaffe och mingel.

09:00-10:30 Föreläsning om retorik och presentationsteknik inklusive ”bikupor”

10:30-10:45 Genomgång av presentationsuppgift 1

10:45-12:00 Förberedelse i par

12:00-13:00 Lunch

13:00-13:45 Presentation av presentationsuppgift 1 inklusive feedback

13:45-14:00 Genomgång av presentationsuppgift 2

14:00-15:00 Förberedelse i par

15:00-15:15 Eftermiddagsfika

15:15-16:00 Presentation av presentationsuppgift 2 inklusive feedback

16:00-16:30 Summering och avslut

Kurslängd

1 heldag. Maximalt 12 deltagare per utbildningstillfälle.

Kursavgift

I kursavgiften (som varierar beroende på ort och upplägg) ingår kursdokumentation, frukost, lunch samt eftermiddagsfika. Kursavgift i Östersund är 3 995 kr exkl. moms.

Kursledare

Oskar Sergel driver Sergel Talarkonst och har genom åren utbildat tusentals människor i konsten att hålla vinnande presentationer.

För information och bokning

oskar@sergeltalarkonst.se ● 070-5534000 ● www.sergeltalarkonst.se

Sagt om tidigare kurser

Efter att ha gått retorikkursen Vinnande presentationer har jag bra verktyg och bättre självförtroende för att skapa och framföra mina företagspresentationer. Jag har nu fått beröm av kollegor både två och tre ggr för mina presentationer, och då har jag knappt börjat använda verktygen. Innehållet i kursen är lagom stort för för att ta till sig under en en heldag och upplägget är tydligt och konkret. Vi gick igenom och arbetade med några få presentationsmodeller som är användbara i alla möjliga sammanhang. Oskar är inspirerande som föreläsare och tydliggör hur hur röst och kroppsspråk påverkar trovärdigheten i det man presenterar. Jag rekommenderar starkt kursen för alla som vill förbättra sina presentationer.

Pedro Blom - Honungsbiet

Boka nu